trakice za ID kartice

ID kartice su odlične za prikazivanje informacija i kontrolu pristupa vašem objektu. Nakon što se odlučite za određene bezbednosne karakteristike i brendiranje svojih ID kartica, trebalo bi i da odaberete kako ćete ih čuvati i pravilno upotrebljavati.

Kopče poput onih na kaišu su najjednostavniji način da pričvrstite ID karticu na sebe. Potrebno je samo da zakačite ID karticu na željeno mesto da biste jednostavno i nenametljivo prikazali akreditive. Prednosti korišćenja ovakvih kopči je pre svega njihova ekonomičnost i pristupačnost – mogu se kretati od plastike do vinila, a svi su isplativi. Jedna od njihovih najvećih prednosti jeste i to što su veoma lake za upotrebu i rukovanje. Takođe, možete ih kombinovati i sa već postojećim metodama za nošenje ID kartice poput držača za kartice, vezicom ili namotajem i sl. Međutim, imajte u vidu da držači za kaiševe mogu ostaviti tragove na odeći. Takođe, ukoliko je potrebno da prevučete svoje akreditive kroz skener ili pak čekirate, postupak skidanja istih sa kopče svaki put može biti nepraktičan i zamarajući.

Držači za ID kartice

Sa druge strane, držači za ID kartice su najizdržljiviji način da pričvrstite ID karticu na sebe. Ako radite u aktivnom području, kao što je prostor sa prašinom ili vodom, držač za kartice je odličan način za prilaganje svojih akreditacija. Stavite svoje akreditive u držač na predviđeno mesto, a zatim pričvrstite držač za sebe putem kopče za kaiš ili odgovarajuće trake. Prednosti korišćenja držača jesu svakako njihova dugotrajnost i zaštita od ogrebotina. Čvrsti držači sprečavaju savijanje ID kartice i njeno habanje vremenom. Oni vam pružaju visok nivo sigurnosti i zaštite vaših podataka. Naime, oklopljeni držači značaka mogu sprečiti tzv. elektronsku krađu akreditacija.Većina držača za kartice ima otvor na vrhu na koji možete da gurnete trakicu tako da nema potrebe za bušenjem ili modifikacijom vaših ID kartica. Postoje i oni držači koji na poleđini sadrže kopče putem kojih možete direktno pričvrstiti držač na sebe. Kao i kod prethodno pomenutih kopči, i ovde postoji problem određene doze nepraktičnosti. Ukoliko stalno koristite karticu, poput svakodnevnog pristupa računaru, moraćete da uklanjate svoje akreditive sa držača više puta dnevno.

Personalizujte svoje trakice

Zato su trakice za ID kartice možda i najočitiji način za prikazivanje vaših akreditacija i promociju vašeg brenda. Traka vam leži oko vrata i pregledno prikazuje vaše akreditive na grudima. Pored toga, veličina i položaj trakica su odlični za prepoznavanje brenda prikazom logotipa ili slogana. Trakice mogu biti veoma svestrane, tako da ih možete koristiti da stvorite svest o robnoj marki i osigurate zastupljenost brenda dodavanjem logotipa ili slogana na vrpcu. Takođe, možete prilagoditi željenu boju, veličinu ili materijal. Ono po čemu se trakice razlikuju od drugih metoda upotrebe ID kartice jeste i njihov visok potencijal personalizacije. Kao što je već pomenuto, njihov izgled i dekor je potpuno na vama, tako da možete slobodno pustiti mašti na volju. Trakice mogu biti i ručno pravljene, od neobičnih materijala i tekstura. Razne trakice u boji mogu da razdvoje posetioce od zaposlenih ili pak, da označe različite niove ovlašćenja koje vaši zaposleni poseduju i tako unaprede vaš sistem pristupa. Nedostaci ipak postoje. Traka se može zaglaviti ako se često savijate. Zato je od velike važnosti da, kao meru predostrožnosti, intalirate tzv. trake sa sigurnosnom kopčom – pa kada vam se remen uhvati, i dalje je sigurno možete ukloniti sa sebe. Takođe, vezice i trakice ovog tipa mogu biti krajnje iritantne ukoliko svakodnevne aktivnosti konkretnog zaposlenog zahtevaju mnogo savijanja, gde mogu stajati na putu u njegovom obavljanju željenih aktivnosti.

Ako u vašem poslu postoji česta potreba za skeniranjem ID kartice radi upotrebe akreditiva, privezak je savršeno rešenje. Iz bubnja će se izvući kabl koji će vam pružiti prostor da prevučete ili skenirate akreditive. Privezak se može zakačiti na na različita mesta, poput vašeg kaiša, džepa košulje, jakne ili tašne.

Veoma je važno znati da možete koristiti bilo koju od ovih opcija sami ili ih možete kombinovati. Na primer, držač značke možete da pričvrstite na kopču, trakicu ili kaiš. U suštini, trakice su veoma pogodne jer ih možete kombinovati sa svim drugim pomenutim metodama, poput držača, namotaja ili kopči.

ID kartice su odlične za prikazivanje akreditiva i kontrolu pristupa vašem objektu. Bez obzira na opciju koju odaberete, procenite svoje sigurnosne potrebe koje prate identitet vaše marke. Tek nakon što odredite najbitnije faktore, počnite sa istraživanjem mnogobrojnih mogućnosti za prikazivanje ID kartica.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *