Da li vam je potreban čitač lične karte?

Sa napredkom i razvojem tehnologije, došlo je i do modernizacije ličnih dokumenata, kao što su zdravstvene knjižice i lične karte. Danas se lične karte izdaju kao plastične kartice i sadrže u sebi čip, sa biometrijskim podacima vlasnika. Samim tim, došlo je i do promene načina identifikacije lica, pa ukoliko se u poslovanju susrećete sa bilo kakvim oblikom administracije, biće vam potreban čitač ličnih karata. Čitače kartica možemo podeliti u dve grupe: kontaktne i beskontaktne. Za kontaktne je potrebno ubaciti karticu u čitač, dok je kod beskontaktnih dovoljno karticu prineti čitaču, koji je nakon toga skenira koristeći radio frekvenciju. Kod nas možete nabaviti kako kontaktne tako i beskontaktne čitače kartica.

Industrije u kojima se koriste čitači kartica

Čitači lične karte neophodni su uvek kada je potrebno utvrditi nečiji identitet. U tom smislu, svaki oblik administracije i pružanja administrativnih usluga, iziskuje upotrebu čitača kartica. Oblasti u kojima je posebno izražena potreba za ovim tipom uređaja je svakako bankarski sektor, državna uprava, zdravstvo, policija itd. Ipak, pored ovih očiglednih industrija, dostupnost, brojni benefiti i niske cene ovih uređaja, učinili su ih zastupljenim i u mnogim drugim oblicima poslovanja.

Brojne prednosti kontaktnih

čitača lične karte

Postoje različite vrste čitača ličnih karata, a koji ćete izabrati zavisi od potreba vašeg poslovanja i načina na koji ćete ih upotrebljavati.

 • Modernizacija
  Modernizacija
  Modernizujte svoje radne procese kontaktnim čitačem ličnih kartica
 • Optimizacija
  Optimizacija
  Čitači ličnih dokumenata vode optimizaciji i unapređenju radnih procesa
 • Neophodnost
  Neophodnost
  Ukoliko se bavite bilo kakvim vidom administracije, neophodno je da imate i čitač ličnih kartica
 • Jednostavnost
  Jednostavnost
  Ovi čitači su veoma jednostavni i laki za upotrebu, pa ćete se brzo navići na njihovu upotrebu
 • Kompaktnost
  Kompaktnost
  Čitači ličnih kartica su mali, lagani i kompaktni, pa ćete ih bez problema uklopiti u svaki radni prostor
 • Brzina
  Brzina
  Svi čitači opremljeni su velikim brzinama očitavanja podataka od 12 Mbps-a
 • Industrije
  Industrije
  Čitači kartica, njihova funkcionalnost i prednosti, potrebni su u velikom broju industrija
 • Izbor
  Izbor
  Veliki je izbor čitača, tako da lako možete da izaberete onaj koji u potpunosti odgovara potrebama vašeg poslovanja

Koji čitač izabrati?

Kada govorimo o kontaktnim čitačima ličnih karata, postoji nekoliko podela na koje biste mogli da obratite pažnju. U zavisnosti od vaših potreba kao i visine novčane nadoknade koju želite da izdvojite za ovaj uređaj, izaberite onu koja predstavlja optimalni odnos cene i kvaliteta. Svaki čitač ima svoje prednosti i nedostatke, neki su zgodniji i lakši za upotrebu dok su neki malo komplikovaniji. Važno je i koliko često planirate da koristite čitač, pa je i to faktor o kojem bi trebalo da povedete računa. Za sva pitanja i nedoumice naš tim vam stoji na raspolaganju, kako biste izabrali pravi čitač za svoje potrebe.

Horizontalni ili vertikalni čitač?

Na prvom mestu bismo skrenuli pažnju na jednu od osnovnih podela na horizontalne i vertikalne čitače ličnih karata. Ove dve vrste se razlikuju prvenstveno po načinu upotrebe i položaju koji zauzimaju. Oba čitača su mala, lako se povezuju na svaki radni sto i jednostavni su za upotrebu. Osnovna razlika je u tome što se kartica kod horizontalnih čitača ubacuje sa obe ruke dok je kod vertikalnih za unos kartice u čitač dovoljna jedna ruka. Ipak, može se reći da su vertikalni malo kvalitetniji i lakši za upotrebu, teže ih je pomeriti, pa samim tim i srušiti sa stola, za razliku od horizontalnih koji su lagani pa se lakše pomeraju i može se desiti da padnu. Prilikom izbora čitača, važna je i njegova težina, odnosno što je čitač teži, boljeg je kvaliteta i lakši je za rukovanje. Ovo je posebno važno kod vertikalnih čitača, jer ukoliko je čitač dovoljne težine, pored toga što karticu možete da ubacite jednom rukom, moći ćete i da je izvadite jednom rukom, što značajno olakšava i ubrzava očitavanje kartice.

SIS

Zainteresovani ste za kontaktne čitače ličnih karata?

Povezivanje na različite vrste uređaja

Kako biste očitali ličnu kartu, pored čitača potreban je i uređaj na koji ćete čitač da povežete. To je uglavnom desktop kompjuter, ali u zavisnosti od vaših potreba i poslovnog prostora iz kojeg obavljate poslovanje, to može biti i iMac, laptop, tablet pa čak i mobilni telefon. Kada je reč o iMac kompjuterima, u principu je potpuno svejedno koji čitač uzimate, imajući u vidu da čitači podjednako rade na svakom operativnom sistemu, odnosno univerzalni su. Jedino na šta bi trebalo da obratite pažnju jeste način povezivanja čitača na uređaj.

99k
pvc kartica
160+
klijenata
100k
pakovanja
156
softvera

Industrije koje imaju potrebu za kontaktnim čitačem ID kartica:

 • 01
  Finansije i bankarstvo
 • 02
  Zdravstvo
 • 03
  Socijalna zaštita
 • 04
  Pravosudni sistem
 • 05
  Državna uprava
 • 06
  Privatne klinike i ordinacije
 • 07
  Marketing i komunikacije
 • 08
  Vladin i nevladin sektor
 • 09
  Transport i logistika

Vaš pouzdan partner za nabavku kontaktnih čitača ličnih karata

Ukoliko ste kompanija koja se bavi bilo kakvim oblikom administracije i potrebni su vam uređaji za očitavanje podataka sa ličnih dokumenata, u koja ne spada samo lična karta već i saobraćajna dozvola i zdravstvena knjižica, mi smo pravi izbor za vas. Na kartičarskom tržištu postojimo preko 20 godina, rastemo i stičemo iskustvo, a glavni cilj su nam efikasnost i kvalitet u svemu što radimo kao i u opremi koju nabavljamo za naše tržište. Svi naši modeli čitača ličnih karata su proverenog kvaliteta i opremljeni su velikim brzinama očitavanja podataka od 12 Mbps-a. U ponudi imamo sve čitače koji pokrivaju sve vrste čipova na karticama. Naš tim vam je na raspolaganju za svaku vrstu konsultacije kao i za pomoć prilikom odabira odgovarajućeg čitača za vaš vid poslovanja, i za održavanje opreme koju ste nabavili preko nas. Pozovite nas i zatražite ponudu još danas, i uverite se u naš kvalitet i efikasnost.