Šta je personalizacija kartica?

Personalizacija kartica je proces upisivanja podataka na karticu. Osim označavanja pripadnosti, jedna obična pvc kartica personalizacijom dobija na vrednosti. Kako su prve pvc kartice bile isključivo upotrebljavane u okviru bankarskog sektora, personalizacija je bila ključna za identifikaciju klijenata i nesmetani tok njihovih finansijskih sredstava. Tada je personalizacija uglavnom uključivala štampanje podataka na telu kartice koji su bili vidljivi, a tek nešto kasnije su se pojavile pvc kartice sa magnetnom trakom sa kojih su se podaci očitavali „provlačenjem“ kartice kroz čitač. Međutim, ubrzo se primena pvc kartica proširila i na nebankarski sektor, tako da se javila potreba za različitim vidovima personalizacije.

šta je personalizacija kartica?
 • Kontaktni ili beskontaktni čip
  Kontaktni ili beskontaktni čip
  Mogućnost implementacije kontaktnih i beskontaktnih čipova sa podacima korisnika kartica.
 • Magnetna ili potpisna pista
  Magnetna ili potpisna pista
  Vršimo kodiranje magnetne piste ili implementaciju potpisne za što bolju personalizaciju kartica.
 • Štampanje bar kod-a
  Štampanje bar kod-a
  Bar kod-ovi su način personalizacije za sve vrste kartica koja uključuje skeniranje podataka.
 • Ravna ili reljefna štampa
  Ravna ili reljefna štampa
  Nudimo mogućnost svih vrsta štampanja na karticama, što uključuje i reljefnu i ravnu štampu.
arhitektura pvc kartice

Potpuno automatizovan proces

Razvoj kartičarske industrije i rastuća tržišna potreba za složenijim vidovima personalizacije kartica, uslovili su i podstakli razvoj opreme za što bržu i pouzdaniju personalizaciju. Pojavile su se mašine koje su u potpunosti automatizovale proces personalizacije i time omogućile veći proizvodni kapacitet, bolju komunikaciju sa krajnjim korisnicima, kao i ogromnu uštedu vremena.

Vodeći svetski proizvođači opreme za proizvodnju i personalizaciju kartica počeli su da snabdevaju tržište visokotehnološkim printerima, emboserima, pakericama kao i propratnim softverskim rešenjima za kontrolu mašina za personalizaciju.

10+

kompanija koristi naš sistem za personalizaciju kartica

Instant Card Issuing

Efikasna personalizacija može biti i deo vaše kompanije

Personalizacija kartica može da obuhvata:

 • Ravnu štampu 
 • Reljefnu štampu 
 • Indent ili utisnutu štampu
 • Retransfer štampu
 • Kodiranje magnetne piste
 • Štampu bar koda
 • Kodiranje kontaktnog čipa
 • Kodiranje beskontaktnog čipa
personalizacija kartica stampac

Prepustite nama personalizaciju kartica

SIS Software and Services ima dugu tradiciju i sertifikovani kvalitet proizvodnje i personalizacije kartice. Godinama snabdevamo klijente iz različitih oblasti personalizovanim bankarskim karticama, loyalty karticama, ID karticama, bonus ili gift karticama. Da bismo osigurali maksimalan kvalitet, koristimo samo pouzdane i savremene mašine za personalizaciju renomiranih proizvođača – NBS Technologies i CIM velikog proizvodnog kapaciteta.

Ako radimo personalizaciju loyalty ili ID kartica, potrebno je da se usaglasimo oko dizajna. Naši dizajneri će na osnovu Vaših inputa izraditi tri rešenja od kojih ćete Vi izabrati odgovarajuće. Ukoliko se radi personalizacija bankarskih kartica, mi preuzimamo verifikaciju kod Visa ili Master Card međunarodnih institucija. Nakon implementacije usvojenog dizajna pristupa se izradi kartica koje su tada spremne za personalizaciju.

6 koraka za personalizaciju kartica u našoj kompaniji

 • 01
  Šaljete nam kriptovanu bazu podataka
  Podaci za personalizaciju moraju biti kriptovani. Posebnim programom za upravljanje kriptovanim podacima obezbeđujemo maksimalnu sigurnost podataka.
 • 02
  Bira se vrsta personalizacije i tip štampe
  U zavisnosti od namene kartica, bira se vrsta personalizacije i tip štampe. Ukoliko niste sigurni koji vid štampe vam je potreban, mi smo tu da vam pomognemo.
 • 03
  Implementacije baze podataka u mašinu
  Naša oprema je specijalizovana za personalizaciju, i to ne samo kartica već i svih vrsta propratnih pisama, pakovanja i kovertiranja sa velikom preciznošću i u velikom kapacitetu.
 • 04
  Vrši se kodiranje magnetne piste ili čipa
  Kartice mogu imati više nivoa identifikacije - magnetna pista, potpisna pista, čipovi - kontaktni ili beskontaktni, bar kodovi - sve u zavisnosti od namene kartica.
 • 05
  Podešavanje parametara za proces štampe
  Svaki proces personalizacije u našoj kompaniji je automatizovan. Razvili smo posebne softvere koji upravljaju opremom sa velikim kapacitetom u vrlo kratkom vremenskom periodu.
 • 06
  Vrši se detaljna interna kontrola kvaliteta procesa
  U našoj kompaniji najvažniji deo procesa personalizacije je detaljna interna kontrola kvaliteta, kako bi se mogućnost grešaka pri personalizaciji potpuno eliminisala.
Upoznajte se sa programom

Šta sve obuhvata SmartCard Management System?

Smart Card Management System (SCMS) je skup softvera i hardvera projektovan u cilju upravljanja poslovnim procesima u kartičnom poslovanju. Kao softversko-hardverski modul ima višestruku ulogu u obradi podataka o karticama. Od posebnog značaja je deo SCMS-a koji neposredno priprema podatke za personalizaciju. Priprema podataka za personalizaciju kartica je veoma delikatan posao koji zahteva pažljivo rukovanje sistemom od strane stručnih, obučenih i pouzdanih ljudi. Neposredna priprema podataka za personalizaciju predstavlja jedan od završnih koraka personalizacije kartica koji u sebi objedinjuje sve dotadašnje postupke i procedure predzete u cilju obebeđivanja neophodnih i propisanih podataka. Pristup sistemu je strogo kontrolisan i svaka izvršena aktivnost se beleži u poseban (log) fajl koj između ostalog sadrži ime korisnika koji je akciju preduzeo, opis akcije, vreme itd. Korisnički interfejs (UI) je interaktivan, prilagođen korisnicima i lak za upotrebu. Sistem je fleksibilan i lako se može prilagoditi specifičnim zahtevima korisnika.

sis kartice smartcard management softver
 • Računarsku aplikaciju 
 • Izradu loyalty kartica
 • Personalizacija kartica
 • Integracija softvera
 • Tehnička podrška
 • Obuka za korišćenje

In-house personalizacija kartica

Ovlašćeni smo distributeri celokupne opreme za personalizaciju kartica koja uključuje najsavremenije štampače, embosere i pakerice kartica. Stalno investiramo u razvoj softvera koji kontrolišu mašine za personalizaciju i stvaramo jedinstven proizvod koji zajedno sa opremom može da postane i deo Vašeg poslovnog sistema. Ukoliko imate loyalty program koji zahteva izdavanje velikog broja loyalty kartica, ako vam je potreban veliki broj ID kartica na dnevnom nivou, ako ste banka i izdajete platne kartice na šalteru, imamo idealno rešenje za Vas – in-house personalizacija kartica.

štampači za kartice
personalizacija kartica saradnja

Zašto bi trebalo da sarađujete sa nama?

Imamo softverska rešenja koja u potpunosti automatizuju proces personalizacije kartica. Podaci za personalizaciju su u potpunosti zaštićeni, za šta garantujemo međunarodnim sertifikatom. Kvalitet usluge je definisan ISO standardima kvaliteta. Imamo strogu internu kontrolu kvaliteta, tako da su greške pri personalizaciji u potpunosti onemogućene. U mogućnosti smo da odgovorimo na svaki Vaš zahtev, jer posedujemo opremu veliki kapaciteta – 4 hiljade personalizovanih kartica na sat! Nudimo i finalni deo procesa personalizacije kartica koji uključuje pakovanje i kovertiranje kartica.

Ostale usluge

Nudimo vam napredna softverska rešenja koja se zasnivaju na upotrebi pvc kartica – loyalty program, card design program, pin print, kao i program za kriptovanje podataka.

SIS Soft Evidence
Od kreiranja programskih komponenti baš za Vašu organizaciju i personalizovanih ID kartica, pa sve do implementacije sistema na licu mesta.
Read more
sis kartice crypto softver
CryptoSIS Software
Softversko rešenje zasnovano na kriptografskom algoritmu koji obezbeđuje vrhunsku zaštitu internih, poverljivih podataka.
Read more
sis kartice loyalty softver
LoyaltySIS Software
Od kreiranja softverskih komponenti baš za Vaše poslovanje i personalizovanih loyalty kartica za Vaše kupce, pa sve do implementacije sistema na licu mesta.
Read more
99%
zadovoljnih klijenata
60k+
ID kartica
20
godina iskustva
590
integrisanih softvera
Online upit

Ostvarite saradnju sa nama


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  gift pvc kartice
  pvc kartice kontakt