Sigurnost na prvom mestu

Kada je reč o slanju poverljivih podataka poštom, poput podataka bankovnog računa korisnika, bezbednost mora biti najveći prioritet. Obične bele koverte u tom smislu, potpuno su neupotrebljive, zato što se bez problema može videti njihov sadržaj kada se prinesu nekom izvoru svetlosti, tako da bi bilo isto i da ove podatke ispišete na samoj koverti. Kako biste osigurali da podaci ostanu zaštićeni i ne padnu u pogrešne ruke, neophodno je da se šalju u posebnim kovertama, koje možemo zvati „sigurnosnim kovertama“, zato što pružaju dodatni nivo zaštite poverljivim podacima koji se u njima nalaze.

Obične bele koverte

Problem kod običnih koverti je taj što je sadržaj koji se u njima nalazi lako dostupan. Kroz kovertu mogu da se vide i pročitaju podaci koji se u njoj nalaze, bez bilo kakvih znakova da se tako nešto desilo. Dakle, obične koverte ne štite od zloupotrebe, niti pružaju bilo kakav signal da je neko imao pristup poverljivim podacima u koverti. Ovo može biti ozbiljan problem i dovesti do krađe identiteta, krađe bankovnih podataka i pristup platnim karticama druge osobe. Posledice su uglavnom finansijske prirode, a mogu se vrlo jednostavno izbeći, odnosno možete značajno otežati posao lopovima, bez obzira ko je u pitanju, organizovana grupa ili znatiželjni komšija. Odgovor se nalazi u sigurnosnim kovertama, koje će odvratiti svakoga ko poželi sebi da obezbedi neovlašćeni pristup poverljivim podacima.

Zbog čega bi trebalo da koristite

PIN print metodu?

Brojni su razlozi za upotrebu PIN print metode i nijedan protiv nje, kada je u pitanju slanje poverljivih podataka poštom. Nudimo vam potpunu uslugu izrade koverata ovom tehnologijom koja će podići bezbednost vašeg poslovanja na viši nivo.

 • Bezbednost
  Bezbednost
  Na prvom mestu, vaša korespondencija sa klijentima biće zaštićena, a poverljivi podaci sigurni.
 • Ušteda novca
  Ušteda novca
  Prepustite nam sve od PIN printa do pakovanja i uštedite novac i energiju.
 • Ušteda vremena
  Ušteda vremena
  Novac i vreme su međusobno povezani, a koristeći našu PIN print uslugu, štedite oba.
 • Pakovanje
  Pakovanje
  Završite sve na jednom mestu - izradu kartica, PIN print i pakovanje.
 • Istaknite se
  Istaknite se
  Upotrebom naših sigurnosnih koverti, istaknite se na tržištu i podignite uslugu na viši nivo.
 • Odgovornost
  Odgovornost
  Izbegnite odgovornost za neovlašćeni pristup poverljivim podacima koje ste poslali.
 • Dizajn
  Dizajn
  Izaberite dizajn koji najviše odgovara vašem brendu i istaknite se na tržištu.
 • Profesionalnost
  Profesionalnost
  Upotrebom sigurnosnih koverti dobijate na profesionalnosti i poverenju korisnika.

Šta su to sigurnosne koverte i kako izgledaju?

Koverte koje sa unutrašnje strane imaju određenu štampu, tačnije mrežu isprepletanih crnih ili plavih linija, su sigurnosne koverte. Ova vrsta štampe naziva se PIN print i apsolutno je neophodna prilikom svakog slanja poverljivih informacija poštom. Ova posebna štampa ne postoji samo da bi koverta izgledala dizajnerski lepše. Njena osnovna uloga je da pruži zaštitu podacima koji se ispod nje nalaze. Jednostavno, preko ove štampe podaci se ne mogu pročitati bez upotrebe sile, odnosno otvaranja koverte, a u tom slučaju biće potpuno jasno da je poverljivost narušena i da je potrebno preduzeti određene korake.

Industrije koje imaju potrebu za PIN print uslugom:

 • 01
  Finansije i bankarstvo
 • 02
  Zdravstvo
 • 03
  Socijalna zaštita
 • 04
  Pravosudni sistem
 • 05
  Državna uprava
 • 06
  Privatne klinike i ordinacije
 • 07
  Marketing i komunikacije
 • 08
  Vladin i nevladin sektor
 • 09
  Transport i logistika

Kako PIN print funkcioniše?

Tajna je u posebnoj PIN print štampi odnosno u drugačijem dizajnu „enterijera“ koverte nego što je slučaj kod običnih belih koverata. PIN print funkcioniše tako što ili zatamnjuje sadržaj koverte do te mere da čak i kada se prinese izvoru svetlosti pod određenim uglom, podaci i dalje ne mogu da se pročitaju ili tako što sadržaj čini nečitljivim. Ipak, u većini slučajeva, PIN print obavlja obe funkcije istovremeno, odnosno zatamnjuje kovertu i istovremeno sadržaj čini nečitljivim, tako da čak i ako bi se nekako videlo kroz zatamnjenost koverte, podaci se ne bi mogli razaznati. Ova dva nivoa zaštite su sasvim dovoljna da budete sigurni da će podaci koje ste poslali doći na pravu adresu a da tom prilikom neće buti presretnuti i zloupotrebljeni.

SIS

Zainteresovani ste za PIN print koverte?

Obične ili PIN print koverte?

Kako biste dobili odgovor na ovo pitanje, zapitajte se da li je sadržaj koverte na bilo koji način direktno povezan i namenjen osobi kojoj šaljete kovertu? Ukoliko je odgovor potvrdan, onda su vam definitivno potrebne sigurnosne koverte. Sa druge strane, ako šaljete neke generičke podatke ili reklamni materijal koji je isti za svakog primaoca, slobodno možete da koristite obične bele koverte. Banke recimo spadaju u jednu od onih industrija koje ne mogu da posluju bez upotrebe PIN print tehnologije. Naime, prilikom slanja platne kartice na adresu pošiljaoca, praksa je da se kartica i njen PIN šalju u odvojenim kovertama, upravo iz sigurnosnih razloga, odnosno da ne bi došlo do bilo kakvih zloupotreba. Koverta u kojoj se nalazi PIN je sigurnosna koverta, sa prepoznatljivom PIN print šarom sa unutrašnje strane, koja skriva sadržaj od neželjenih pogleda.