Unapredite poslovne procese

RFID tehnologija donosi niz prednosti koje možete da iskoristite kako biste unapredili i osavremenili svoje poslovanje. Neke od glavnih prednosti upotrebe RFID tehnologije su efikasnost, ubrzavanje radnih procesa i sigurnost. Zbog svoje jednostavnosti i korisnosti, RFID tehnologija koristi se u brojnim industrijama. Ukoliko se bavite organizacijom događaja ili jednostavno imate potrebu za kontrolom pristupa u okviru svog poslovnog objekta, imate potrebu za RFID tehnologijom. Najveću primenu RFID pronalazi u bankarskom sektoru, hotelijerstvu, medicinskim ustanovama, državnim institucijama kao i trgovinskim lancima. RFID (radio frequency identification) funkcioniše po principu radio frekvencije i omogućava beskontaktno očitavanje podataka između nosioca i čitača. Klasičan nosilac RFID podataka je kartica, međutim nije i jedini. Pored kartice, kao nosač može se koristiti i narukvica, koja donosi novi set prednosti i dodatno pojednostavljuje kontrolu pristupa.

Kako RFID narukvica funkcioniše

Poput kartice, antena sadržana u narukvici komunicira sa čitačem preko jedinstvenog ID broja (unique ID). Dakle, čitač šalje kodirani radio signal, koji narukvica prima i vraća svoj jedinstveni ID broj. Često se ovakav sistem komunikacije poredi sa bar kod čitačima, međutim RFID tehnologija i bar kod tehnologija su vrlo različite. Jedina sličnost je u načinu preuzimanja podataka – skeniranjem kartice, odnosno u našem slučaju narukvice. Jedna od glavnih razlika između ove dve tehnologije je u tome što RFID signal prolazi i kroz objekte, odnosno nosilac informacije ne mora biti u direktnom vidnom polju čitača, dok to nije slučaj sa bar kod čitačima. Pored toga, RFID poseduje znatno veći nivo sigurnosti i dugotrajnosti a podaci se mogu jednostavno menjati u svakom trenutku.

SIS

Zainteresovani ste za RFID narukvice?

Personalizujte svoju RFID narukvicu

Pored brojnih funkcionalnosti, RFID narukvice mogu biti i sjajne za brendiranje vašeg poslovanja, hotela, banke, koncerta ili nekog drugog događaja. Dizajnirajte površinu narukvice u bojama svog poslovanja, stavite logo i proširite svest o vašem brendu na što veći broj ljudi. Na ovaj način, pored praktičnosti i funkcionalnosti, RFID narukvice predstavljaju i svojevrsnu reklamu i dobar marketing, a svojim nosiocima daju osećaj pripadnosti vašem brendu.

Vrste RFID narukvica

Glavni deo RFID narukvice je „smart tag“, koji se sastoji od čipa i antene. Tag je najčešće u obliku kartice koja se implementira u telo narukvice, međutim iako je ovo najčešće rešenje, tag je moguće staviti i u drugi deo narukvice, poput silikona od kojeg je izrađena. Pored baterije, RFID narukvice razlikujemo i po tome koliko jaku frekvenciju koriste, pa tako postoje tagovi različitog frekventnog opsega, od onih niskog stepena do onih ultra visokog.

 • Aktivni tag

  Aktivni tag

  Aktivni tag u sebi sadrži ugrađenu bateriju. Ovom tipu RFID narukvice nije potreban čitač kako bi prenosio podatke.
 • Pasivni tag

  Pasivni tag

  Pasivni tag u sebi nema ugrađenu bateriju, već energiju prima sa RFID čitača. Ovi tagovi su najpopularniji za velike manifestacije na otvorenom.
 • Ugrađena baterija

  Ugrađena baterija

  Ovi tagovi imaju ugrađenu bateriju poput aktivnih tagova, međutim ova baterija napaja tag samo kada se nalazi u blizini čitača.

Benefiti za organizatore događaja

Upravo usled brojnih prednosti koje sa sobom donose, organizatori događaja se sve više okreću tehnologiji, kako bi unapredili svaki aspekt manifestacije. RFID narukvice utiču na efikasnost i uštedu vremena, višestruko pojednostavljuju celokupan proces pristupa i plaćanja, podižu nivo bezbednosti, smanjuju troškove organizacije i samim tim povećavaju zaradu.

Neke od glavnih prednosti RFID narukvica:

 • 01
  Kraći redovi
 • 02
  Bolji odnosi sa sponzorima
 • 03
  Pojednostavljeno plaćanje
 • 04
  Poboljšano praćenje analitike
 • 05
  Jednostavniji proces čekiranja
 • 06
  Bolje VIP iskustvo
 • 07
  Onemogućene krađe i prevare
 • 08
  Povećana sigurnost i bezbednost
 • 09
  Ušteda vremena i novca

SIS - Posvećeni vašem uspehu

Iskoristite sve prednosti našeg dugogodišnjeg iskustva i najkvalitetnije opreme i proizvoda koje nabavljamo za naše tržište. Pored RFID kartica, RFID narukvice su sjajna opcija za brojne situacije i različite potrebe vašeg poslovanja, posebno u sferi organizacije događaja. Pored RFID narukvica, kod nas možete poručiti i RFID priveske ili nalepnice, koje će dodatno doprineti efikasnosti vaših usluga kroz upotrebu dalekometnih čitača. Pozovite nas i proverite zbog čega smo jedinstveni na kartičarskom tržištu. Mi smo direktna veza sa RFID tehnologijom kao i svim njenim oblicima na tržištu. Uz potpunu posvećenost, garantujemo vam brzu i efikasnu saradnju.

99k
pvc kartica
160+
klijenata
100k
pakovanja
156
softvera