Zašto je neophodno imati šreder za ribone?

Da li ste upoznati sa tim šta se dešava nakon što se kartica izradi, a ribon korišćen u te svrhe odbaci? Ukoliko niste, obratite pažnju na sam ribon nakon završene štampe i primetićete da je ceo dizajn vaše kartice, sa svim podacima koji se na njoj nalaze, ostao na samom ribonu. Dakle, ribon je nešto poput negativa fotografije. Svi podaci i slike sa kartice su i dalje na njemu. Kako dalje postupati sa ovim podacima? Ukoliko se odlučite da ribon jednostavno bacite, to nije dovoljno, pošto može doći do zloupotrebe podataka koji su na njemu ostali. Kako biste ovo izbegli i obezbedili sigurnost podataka, ribon je pre odbacivanja potrebno uništiti. Ovo je posebno važno ukoliko se na ribonu nalaze poverljive informacije, naročito iz bankarskog ili vladinog sektora. U uništavanju ribona, najbezbednija opcija je nabavka šredera, uređaja za uništavanje ribona.

Šreder za ribone IDP Corporation

Kako upravljate podacima sa ID kartica?

Ukoliko imate inhouse izradu kartica, već ste upoznati da štampanje kartica u tom slučaju dovodi do uštede vremena i novca, da je proces znatno jednostavniji i efikasniji. Korišćenje opreme za inhouse izradu kartica nije komplikovano, jer su printeri postali veoma jednostavni i laki za rukovanje. Međutim, štampači kartica nisu jedini deo opreme koji vam je potreban. Kako biste osigurali da podaci sa isprintanih kartica ne stignu u pogrešne ruke i budu zloupotrebljeni, neophodno je uz printer nabaviti i šreder za ribone. Može se reći da ova dva aparata ne idu jedan bez drugog. Kada se odlučite za inhouse izradu kartica, najbolje je odmah kupiti i printer i šreder, jer time pokrivate ceo proces kako za izradu kartica tako i za zaštitu podataka koji se na toj kartici nalaze i obezbeđujete sigurnost ličnih podataka u maksimalnoj meri.

Napredna Twisted Micro-Cut tehnologija

IDP Smart BiT šreder za ribone

Smart Bit šreder je jedan od najboljih šredera na tržištu. Osmišljen je i dizajniran tako da obezbedi sigurno uništenje korišćenih ribona a samim tim i podataka koji se na njima nalaze. IDP Smart BiT šreder, koristi posebnu Twisted Micro-Cut tehnologiju, koja ribon “uvrće” i seče. Nakon završenog procesa, od ribona ostaju sitni, neprepoznatljivi komadići, koji se više ne mogu koristiti niti se podaci mogu pročitati. Smart BiT je sjajan izbor za svaku inhouse izradu kartica, zato što je jednostavan za korišćenje, lagan i lako se uklapa u svaki poslovni prostor. Ovaj šreder sakuplja sve isečene komadiće ribona u svoju kutiju za otpad, tako da vama samo ostaje da tu kutiju ispraznite kada se dovoljno napuni.

 • Twisted Micro-Cut tehnologija
 • Jednostavan za upotrebu
 • Kompaktan i lagan
 • Lako uklopiv u bilo koji prostor
 • Kompatibilan sa svim ribonima
 • Opremljen kutijom za otpad

SIS

Zainteresovani ste za IDP šredere za ribone?

IDP - svetski poznat brend

IDP je vodeći svetski lider u proizvodnji štampača plastičnih kartica kao i šredera za ribone. Od 2005. godine bavi se razvojem, dizajnom i proizvodnjom štampača visokih performansi, kojima su poverenje ukazale velike korporacije, univerziteti i vlade u preko 58 zemalja sveta. Kako prepoznajemo kvalitet, postali smo njihov uvoznik i distributer. Ukoliko želite da prebacite izradu kartica inhouse, IDP je pravi izbor. Ne morate da tražite dalje, jer kod ovog proizvođača dobijate kompletan paket – štampač kartica i šreder ribona. Smart IDP serija, donosi najnovija tehnološka rešenja u svetu izrade kartica. Osmišljena je tako da vam pruža maksimalnu produktivnost u radu, bez obzira kojoj industriji pripadate. Proverite zbog čega je IDP jedan od najpriznatijih svetskih proizvođača printera i šredera i podignite svoje poslovanje i bezbednost na viši nivo.

Sigurnost podataka kao najjači razlog da nabavite šreder već danas

Kupovinom šredera za ribone, obezbedili ste sav neophodan asortiman za inhouse izradu kartica. Printer predstavlja zapravo samo prvi deo procesa izrade kartica. Nakon što ste karticu odštampali, morate osigurati da podaci sa nje ostanu samo na kartici, a u tome vam šreder može pomoći. Ribon sa podacima sa kartice u pogrešnim rukama može naneti veliku štetu i ozbiljno ugroziti vaše poslovanje. Zato je važno voditi računa o sigurnosti i bezbednosti podataka. Uz to, veoma je praktično imati svu neophodnu opremu na jednom mestu. Šreder je kompaktan i lako se uklapa u svaku kancelariju, pa vam neće zauzimati puno prostora. 

 

Kome su namenjeni IDP Corporation šrederi?

Iako je preporuka šreder koristiti u svakoj industriji u kojoj se osetljivi podaci štampaju na karticu, najpotrebniji je svakako u bankarskoj industriji. Podaci sa platnih kartica apsolutno moraju biti zaštićeni, pa je nezamislivo da banka ne koristi šreder za ribone. Takođe, sektor državne uprave je jedan od glavnih korisnika šredera, kao i svaka druga industrija iz sfere zaštite, osiguranja i prometa osetljivih informacija. 

Čak iako ne pripadate nekoj od ovih industrija, ukoliko koristite ID kartice za zaposlene, jako je važno da podatke sa tih kartica čuvate i osigurate, kako ne biste imali neodobrene pristupe prostorijama ili sistemima u okviru vaše firme. Na nas možete da računate po pitanju podrške oko rukovanja ili programiranja opremom, kao i oko servisiranja, održavanja i nabavke materijala. 

Industrije koje imaju potrebu za štampačima kartica:

 • 01
  Finansije i bankarstvo
 • 02
  Gejming i zabava
 • 03
  Obrazovne institucije
 • 04
  Nevladine organizacije
 • 05
  Zdravstvene ustanove
 • 06
  Privatne klinike i ordinacije
 • 07
  Marketing i komunikacije
 • 08
  Vladin i nevladin sektor
 • 09
  Transport i logistika

Vaš pouzdan dobavljač IDP šredera za ribone

Naše iskustvo iz ove oblasti Vam može biti vrlo dragoceno. Skoro već 15 godina se trudimo da pružimo samo kvalitet i najbolju kartičarsku uslugu. Vrlo vodimo računa i o tome da oprema koju uvozimo i distribuiramo na naše tržište bude najbolje što kartičarska industrija ima da ponudi u ovom trenutku. Bogata referentna lista i ogroman broj realizovanih projekata govori u prilog našem radu i svemu što nudimo, kao i medjunarodni ISO sertifikati koji predstavljaju svojevrsnu garanciju kvaliteta. Ukoliko ste zainteresovani za Smart BiT šreder  iz IDP portfolija, kontaktirajte nas da se upoznate sa uslovima saradnje i zatražite nam sve informacije koje Vam mogu pomoći u procesu odlučivanja.

99k
pvc kartica
160+
klijenata
100k
pakovanja
156
softvera