štampač za kartice u okviru kompanije

Plastične kartice postale su neophodne za poslovanje. Bez obzira na to u kojoj industriji se nalazite, koliko ste velika ili mala kompanija, jedno je sigurno – potrebne su vam kartice. Počevši od običnih vizit kartica, preko članskih i loyalty kartica pa do ID i gift kartica, one su neizostavni deo poslovanja i produžetak vašeg brenda. Sjajne su kao marketinško sredstvo, za privlačenje novih korisnika ili za bezbednost i kontrolu pristupa objektu.

Imajući sve to u vidu, jasno je zašto mnogi biznisi prelaze na in-house izradu svojih kartica. Štampači kartica su druga strana istog novčića, jer bez njih nema ni kartica. Verovatno se pitate zbog čega je toliko važno da imate štampač u okviru svoje kompanije, kad jednostavno možete da poručite kartice da se izrade kada vam zatrebaju. U nastavku ćemo probati da vam damo odgovor na to pitanje.

Velika ušteda vremena i novca

Vreme i novac su dva noseća stuba svakog poslovanja. Bez jednog ili drugog, kompanije vrlo lako padaju, poput kule od karata. Ono što vam štampač kartica obezbeđuje je upravo to. Ušteda vremena i novca, kako bi temelji vašeg biznisa ostali stabilni.

Kada poručujete kartice od nekog trećeg, uvek morate da čekate određeni vremenski period da one budu izrađene i dostavljene. Za to vreme ste već mogli sami da ih napravite i uveliko koristite. Da li znate da je potrebno svega tridesetak sekundi da štampač izradi novu karticu? Složićete se da je to veoma brzo. Zapitajte se i šta ako vam je u tom trenutku potrebna samo jedna kartica? Da li ćete zaista da poručujete jednu karticu i čekate na njenu dostavu, kada možete sami da je odštampate u svega trideset sekundi.

Vreme je novac, a novac ostaje u okviru vaše firme uz štampač za kartice. Da li je povoljnije da poručite da vam se izradi određeni broj kartica ili da kupite štampač? U zavisnosti od količine kartica koje su vam potrebne, razlika u ceni će varirati, ali uglavnom jeste povoljnije da se poruče kartice nego da se kupi štampač. Međutim, šta kada vam zatreba nova serija kartica? Pa nakon nje još jedna. Pa još jedna… Shvatili ste poentu. Dakle, na duge staze vam se nikako ne isplati da nemate svoj štampač. Nakon isplate cene štampače, samo ste u plusu. Jednostavno, sa svakom novo-izrađenom karticom vi dobijate dva najvažnija resursa na svetu – vreme i novac.

Bezbednost

Nakon što ste uštedeli na vremenu i novcu, sledeći stub vašeg poslovanja bez koga ne možete je bezbednost. Živimo u vreme velikog tehnološkog napredka, informacije su svuda oko nas, kao i krađa istih. Podaci koje stavljate na svoje kartice mogu biti bezazleni, ali mogu biti i veoma bitni za sigurnost kompanije. Ovo je posebno važno kada je u pitanju izrada ID kartica. Morate voditi računa ko ima pristup vašem objektu i kancelarijama. Velika je i realna opasnost da takvi podaci i kartice procure i dođu u pogrešne ruke.

Bolje sprečiti nego lečiti. Kako biste se zaštitili od ovakvih neugodnih situacija, najsigurnije je da štampanje kartica prebacite u okvire svoje kompanije. Na ovaj način prebacujete kontrolu nad onim što štampate na sebe i svoje zaposlene. U najgorem mogućem scenariju, da se čak i dogodi nešto što ne bi trebalo, lakše ćete da sanirate situaciju i utvrite gde je tačno došlo do propusta.

Jednostavan za upotrebu

Verovatno mislite da je štampanje kartica zahtevno i komplikovano i pitate se da li vi možete time da se bavite sami. Odgovor je da apsolutno možete. Štampači kartica su toliko napredovali da jednostavno posao obavljaju sami. Na vama je samo da unesete osnovne komande u kompjuter i ubacite prazne kartice spremne za štampu i to je sve. Nakon toga, štampač preuzima celokupan posao izrade i štampanja vaših novih kartica. Pored toga što su jednostavni za upotrebu, štampači su relativno mali, pa ih lako možete smestiti gde god vam najviše odgovara.

Štampači kartica olakšavaju poslovanje

Sve što smo naveli do sada može se sročiti u jednoj rečenici: štampači, jednostavno, olakšavaju poslovanje. Ne zavisite ni od koga. Ne morate da poručujete kartice preko nekog trećeg, da dogovarate i pregovarate, plaćate, čekate, rizikujete bezbednost i sigurnost. Sve se nalazi u okviru vaše kompanije. Odvojite novac za ovu investiciju u svoje poslovanje, i uživajte u benefitima koje štampač za kartice u okviru kompanije može da donese.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *