softver za kriptovanje podataka

Rad od kuće postaje sve popularnija opcija za poslodavce, iz više razloga. Ponekad se dese i vanredne situacije poput ove u kojoj se nalazimo, a koja je uvedena iz epidemioloških razloga. Tada je rad od kuće jedina bezbedna opcija za Vaše zaposlene, ali i jedina opcija za nesmetani opstanak poslovnih aktivnosti. Bilo koji slučaj da je u pitanju, rad od kuće ne treba samo da zahteva opremu, lap topove i određenu rutinu, već i bezbednost komunikacije i sigurnu razmenu poverljivih podataka. Nema potrebe da Vam ističemo važnost ovih aspekata jer ste i sami svesni koliko je bezbednost na mreži neophodna. Ali, želimo da Vam predstavimo jedan sistem bez koga ne biste smeli da prepustite rad od kuće svojim zaposlenima. U pitanju je softver za kriptovanje podataka.

Zašto je bitno da imate softver za kriptovanje podataka?

Zloupotreba podataka koji se prenose putem interneta, a naročito putem nesigurnih wi-fi mreža, sve je češća pojava, pa je kriptovanje podataka postalo neophodno. Kada su Vaši zaposleni na sigurnoj mreži, i tada postoji opasnost od hakerskih napada, ali ne u tolikoj meri. Zato je rad od kuće vrlo rizičan jer je dovoljno samo osnovno znanje o tehnikama za zaobilaženje sigurnosnih mera pa da neko pristupi Vašoj poverljivoj email prepisci, da je modifikuje, analizira ili čak u celosti preuzme ili zloupotrebi.

Ovaj moderan i u potpunosti prilagodljiv program može da sadrži komponente baš za Vašu organizaciju i što je još važnije, program se vrlo lako implementira na svaki računarski sistem. Bukvalno svi koji komuniciraju na nepouzdanim mrežama, bez obzira da li je u pitanju velika ili mala firma, institucija ili internacionalna kompanija, moraju imati svest o zaštiti podataka na internetu. To je bukvalno postala obaveza svih korisnika i nemojte čekati da Vam se desi upad na sistem da biste shvatili koliku štetu ste mogli da sprečite.

Kako funkcioniše program za kriptovanje?

Kako je rad od kuće nekad neizbežan, onda je softver za kriptovanje jedino rešenje. Program koji smo mi uspešno kreirali i testirali zasniva se na kriptografskom algoritmu koji funkcioniše po principu kriptografskih ključeva. Podaci koje šaljete mogu biti pročitani, tj. dešifrovani isključivo putem tih ključeva. Naravno, Vi određujete i dodeljujete pristup ključevima u zavisnosti od nivoa odgovornosti koje uživaju Vaši zaposleni ili na osnovu toga sa kakvim podacima raspolažu.

Ovim programom obezbeđujete:


◦ sigurnost internih dogovora, planova i strategija
◦ bezbednu razmenu tajnih i poverljivih podataka
◦ pouzdanu komunikaciju na wi-fi mrežama
◦ kriptovanu autentifikaciju podataka
◦ nesmetane poslovne aktivnosti i u vanrednim okolnostima
◦ bolju optimizaciju poslovne rutine Vaših zaposlenih
◦ zaštitu od “curenja” informacija iz organizacije
◦ kriptovanje svih vrsta dokumenata
◦ neograničeno generisanje kripto ključeva
◦ dodeljivanje više od jednog administratora programa

Najosetljivija tema današnjice

Sigurno ste upoznati i sa GDPR pravilima, tj. sa zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svaka firma je u obavezi da obezbedi bezbednost ličnih podataka najpre svojih zaposlenih, a onda i klijenata, mušterija ili potrošača. Bili smo svedoci milionskih kazni koje su svetske kompanije plaćale baš zbog kršenja GDPR-a. Jedan od načina je svakako kriptovanje podataka, naročito prilikom obrade, odnosno prenosa podataka. To sve može da se pripiše sve većoj svesti o važnosti zaštite privatnosti na internetu, ali i o odgovornosti svih kompanija koje posluju sa podacima. A podatak je sve što se može dovesti u vezu sa nekom osobom, odnosno do njene identifikacije.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *