ideje za upečatljiv dizajn vizit kartica

Vizit kartice su i dalje jedan od najboljih načina da ostavite dobar prvi utisak i predstavite svoje poslovanje u pravom svetlu. Zbog toga je dizajn vizit kartica toliko važan. One su taj mali deo vaše kompanije koji će kako postojeći, tako i potencijalno novi klijenti da ponesu sa sobom kući. Zašto se onda ne biste potrudili da izgledaju zaista reprezentativno i drugačije od ostalih standardnih vizit kartica, koje koriste vaši konkurenti. Ukoliko nemate ideju kako da osvežite svoje poslovanje i date mu lični pečat, tu smo da vam u tome pomognemo.

Kvalitet na prvom mestu

Pre nego što uđemo u razmišljanja o dizajnu kartice, moramo se pozabaviti kvalitetom. Kvalitetno izrađena vizit kartica je preduslov za ostavljanje jakog prvog utiska na osobu kojoj se uručuje. Kada pričamo o kvalitetu, prvenstveno mislimo na materijal od koga se vizit kartica pravi. Ovde je bez izuzetka preporuka uvek plastična vizit kartica, a ne papirna. Papirne kartice se lako savijaju, cepaju i gube, pa ne treba ni trošiti vreme na njihovu izradu. Plastične vizit kartice sa druge strane, ostavljaju osećaj kvaliteta i pokazuju trud koji ste uložili u njihovu izradu. Klijenti to umeju da prepoznaju i da cene.

Budite prepoznatljivi

Istaknite se izgledom vaše kartice. Najbolji način da to uradite je kroz originalan dizajn vizit kartica i pravu upotrebu boja. Koristite jarke boje, koje će privući pažnju svojim izgledom, ali vodite računa da ostanete u granicama boja vašeg brenda. Uložite vreme da osmislite odgovarajući dizajn i uz njega odgovarajuće boje koje će se u potpunosti uklapati u celokupan izgled kartice.

Pored boje, razmislite i o različitim vrstama štampe. Zašto biste se zadržali na običnoj ravnoj štampi kada možete da upotrebite reljefnu štampu i dodate nivo elegancije i stila u svoje poslovanje.

Razmislite i o transparentnim karticama, odnosno karticama koje su providne. Kod ovakve vrste kartica u prvi plan izbija upravo vaš logo i tekst koji ste odlučili da stavite na karticu. Transparentne vizit kartice su sjajan izbor ako zaista želite da se istaknete na tržištu i izdvojite od konkurencije.

Igrajte se oblicima

Zašto biste bili dosadni i obični kada ne morate. Pustite mašti na volju i promenite standardni pravougaoni oblik vizit kartice nekim drugim, nesvakidašnjim. U zavisnosti od industrije u kojoj se nalazite i usluge koju pružate, oblik može biti bilo šta. Recimo, ukoliko se vaša firma bavi fotografijom, možete da kreirate kartice u obliku fotoaparata, ili objektiva kamere. Imate poslastičarnicu? Sjajno! Počastite svoje mušterije vizit kartom u obliku torte ili kolača. Na taj način uvek kada pogledaju vašu vizit karticu dobiće i želju da se zaslade. Možda ste stomatolog. Ne postoji razlog da vas se ljudi stalno plaše i izbegavaju. Obradujte ih karticom u obliku nasmejanog zdravog zuba. Nebo je granica.

Budite kreativni, poigrajte se i vidite koji oblik bi najviše odgovarao vašem poslovanju. Ovim putem sigurno ćete se izdvojiti u odnosu na konkurenciju koja i dalje koristi iste već nebrojeno puta viđene oblike svojih kartica. Ukoliko nemate ideju kakav bi oblik mogao da bude, uvek možete da dizajnirate karticu u obliku loga vaše firme.

Uposlite svoje vizit kartice

Pored različitih oblika za kartice, možete im osmisliti i različite funkcije. Kartice ne moraju biti samo prenosioci kontakt podataka, mogu biti i obeleživači strana za knjigu recimo. Na ovaj način svom klijentu ili potencijalnoj mušteriji dajete zapravo i nešto što može da upotrebljava u svakodnevnom životu. Uz to, veće su šanse da vaša vizit kartica neće završiti odbačena negde na ulici ili u kanti, a vaš klijent će se svaki put kada otvori knjigu setiti vas i vaše kompanije.

Tehnologija napreduje velikom brzinom, pa sada možete na svoju vizit karticu da implementirate i QR kod. Prostim skeniranje koda putem pametnog telefona, vaša potencijalna mušterija može dobiti različite informacije. Na primer možete kreirati kod tako da otvori web sajt vaše kompanije na telefonu osobe koja je QR kod skenirala. Takođe, možete podesiti kod da automatski pošalje vaše kontakt podatke na telefon koji je kod skenirao. Mogućnosti su zaista velike.

Bez obzira na to u kojoj ste industriji i koju uslugu pružate, kada je u pitanju dizajn vizit kartica važno je da budete prepoznatljivi i originalni. Akcenat uvek treba da bude na kvalitetnoj izradi. Kada ste obezbedili kvalitet pustite mašti na volju i kreirajte kartice koje će biti drugačije i jasno predstavljati vas i vašu kompaniju. Na ovaj način vrlo brzo, efikasno i elegantno ćete se izdvojiti od konkurencije i podići svoje poslovanje na jedan viši nivo.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *