koji su najbolji drzaci kartica za vas

Sve organizacije – od škola i banaka do malih preduzeća i multinacionalnih kompanija – imaju koristi od ID kartica. Identifikacione kartice olakšavaju brzo prepoznavanje ljudi i dodaju dublji nivo organizacije svakodnevnim funkcijama vaše kompanije. ID kartice se mogu prebrisati da biste dobili pristup ograničenim područjima ili skenirati za brzo i lako praćenje prisustva na velikim događajima. One takođe služe kao dodatna mera bezbednosti. Ako su svi zaposleni sa dozvoljenim pristupom određenoj oblasti dužni da nose specijalizovanu ID karticu, lako je na prvi pogled znati da li neko ima dozvolu. Da biste optimizirali funkcionalnost svoje kartice i ostvarili najviše prednosti, vaše kartice moraju biti ispravno upotrebljene i tu držači kartica mogu da Vam pomognu. U nastavku teksta pročitajte koji su to najbolji držači kartica za Vas.

Plastični držači kartica koji se pričvršćuju na vrpce ili kopče pojednostavljuju postupak identifikacije, ostavljajući ID-ove lako dostupnim i vidljivim u svakom trenutku, pritom ih ne ostavljajući ranjivim za svakodnevno habanje. Na tržištu postoji širok spektar držača kartica za vinilne ili krute plastične kartice u različitim veličinama, bojama i orijentacijama kako bi se zadovoljile jedinstvene potrebe vaše kompanije. Mnogi od držača mogu se koristiti za držanje više kartica, omogućavajući korisnicima brz pristup bilo kojoj od njihovih kartica bez muke ribolova kroz preklop novčanika. Neki su napravljeni sa određenim utorima za pričvršćivanje na vrpce ili namotaje, dok su drugi opremljeni kopčama kako bi ih mogli lako zakačiti u uniformne košulje. Držači se najčešće prodaju u velikim pakovanjima, tako da možete opremiti onoliko svog osoblja koliko smatrate potrebnim, a stilovi se mogu mešati i uskladiti kako bi odgovarali različitim potrebama klijenata.

Različite vrste držača kartica

Za kartice za koje je potrebna mogućnost klizanja kroz skenere najbolji su tzv. “half card holders” ili držači za polovinu kartice. Ovi držači drže samo jednu stranu kartice, ostavljajući otisnuti bar kod izložen i lako dostupan. Korisnici mogu brzo prevući svoju ID karticu preko skenera bez potrebe da uklonite karticu sa njenog držača, štedeći vreme i eliminišući rizik od oštećenja koja mogu nastati višekratnim povlačenjem kartice u i iz njenog držača. Kada birate držač za pola kartice, obavezno naručite tačnu orijentaciju, jer ne želite da držač prikrije bar kod vase kartice. Vertikalni držači pola kartice će se pričvrstiti na kratku stranu vaše pravougaone kartice, dok vodoravni drže njenu dugačku stranu. Najbolji držači za kartice ovog tipa jesu oni koji se pričvršćuju na stranu kartice koja je paralelna sa barkodom.

Ako je izlaganje elementima glavna briga u vašem poslu, drugo rešenje za kartice koje morate provlačiti kroz skenere je držač kartice s funkcijom izbacivanja. U držače kartica ovog tipa ugrađeni su integrisani klipovi na zaleđini kojima se brzo i lako može upravljati samo jednom rukom. Ovi plastični držači kartica štite vašu karticu od mrlja ili oštećenja od savijanja tako što je čuvaju u prozirnoj plastici koja olakšava čitanje kartice bez njenog vađenja. Funkcija izbacivanja omogućava brzo uklanjanje i pomeranje kartice. Skeniranje je prikladno i lako, bez potrebe da više puta izvlačite karticu iz držača.

Takođe, jedan od načina za očuvanje bezbednosti vaših ID kartica je dodeljivanje različitih boja različitim nivoima ovlašćenja. Pa tako, ako vaša kompanija koristi uniformisane identifikacione kartice čije bi ponovno štampanje bilo preskupo, obojeni plastični držači kartica su jednostavno, ali provereno rešenje za razlikovanje različitih nivoa bezbednosnog odobrenja. Ovakvi držači najčešće sadrže prozirnu plastiku sa obojenim obrubima. Dizajn ovog tipa odaje na prvi pogled očigledan nivo ovlašćenja koji poseduje nosilac kartice, bez da žrtvuje čitljivost same kartice, jer se kritične informacije na kartici prikazuju kroz prozirni plastični centar.

ID kartice prikazane na vrpci idealne su za većinu zaposlenih u kancelariji, ali mogu predstavljati problem za one zaposlene čiji posao uključuje više fizičke aktivnosti. Za aktivne poslove ili položaje u kojima je viseća ID kartica opasna, najbolje je koristiti držač u obliku trake za ruku kako biste izbegli moguće incidente. Ovakvi držači sadrže podesive elastične trake kako bi se osiguralo njihovo prilagođavanje svakom zaposlenom u vašoj kompaniji. Elegantan i jednostavan dizajn držača daje kartici službeni izgled bez narušavanja sigurnosnih standarda.

Pre nego što se odlučite za neki od postojećih držača za kartice na tržištu, imajte u vidu konkretne karakteristike vašeg poslovanja kako biste bili sigurni da ste napravili pravi izbor za vašu kompaniju. Pored gore navedene tipologije držača, podrazumeva se da uvek možete kombinovati i modifikovati postojeće tipove kako biste pronašli tip držača za kartice koji je pravi za vas.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *