Modernizovanje procesa personalizacije kartica donelo je sve veću dostupnost štampača za kartice širokom tržištu– samim tim i bankama, kojima su isti neophodni i esencijalni u poslovanju. Određene serije ovih uređaja danas uključuju nekoliko vidova unošenja podataka na PVC karticu – magnetna traka, čipovanje (kontaktno ili beskontaktno), štampa (ravna, indent, embos). Pored toga, tehnološki razvoj je doneo i brojna softverska rešenja koja kontrolišu personalizaciju, tako da je celokupan proces automatizovan i operativan u velikom kapacitetu sa samo nekoliko klikova i na dohvat ruke.


Prednosti ovog vida modernizacije poslovanja za banke su nemerljive jer za svega par minuta dobijate kompletno personalizovanu karticu spremnu za korišćenje. Operativna fleksibilnost, neuporedivo kraće vreme samog procesa personalizacije, znatno umanjeni troškovi, lakša zamena izgubljenih ili ukradenih kartica – samo su neke od prednosti koje banke dobijaju upotrebom štampača za kartice. U nastavku teksta obrazložićemo deset najvažnijih razloga zašto bi trebalo da koristite sopstveni štampač za kartice u Vašoj banci, ako ga već ne posedujete.

1. Laki za korišćenje

Izrazito su laki za korišćenje jer sve kontroliše softver koji se instalira na oprativni sistem Vaše banke i nakon podešavanja parametara i unošenja podataka, štampač za kartice sve radi sam. Vrlo su praktični za korišćenje jer ne zauzimaju puno prostora, što ih čini idealnim za male kancelarije ili šaltere.

2. Brže izdavanje kartica klijentima

U praksi se neretko dešava da klijenti čekaju po nekoliko dana ili čak nedelja na dostavu svoje personalizovane kartice, što može negativno uticati na konačan stepen zadovoljstva klijenta Vašom uslugom.Ako nabavite štampače za kartice, bićete u mogućnosti da izdate personalizovanu karticu klijentu na licu mesta, bez čekanja i odugovlačenja.

3. Ušteda vremena

Proces izdavanja personalizovane kartice Vam može bespotrebno okupirati dosta vremena koje biste mogli pametnije iskoristiti unapređujući druge aspekte svoje usluge. Štampači za kartice, ne samo da štede vreme nabavke i kontakta sa posrednicima i dostavljačima, već troškove nabavke efektivno svode na minimum.

4. Mogućnost korekcije grešaka

Nažalost, kao sastavan deo svakog poslovanja, greške su neizbežne. Da bi se izbegle potencijalne posledice grešaka, svakom poslodavcu je najbitnije da se one što efikasnije eliminišu. Ništa drugačija situacija nije ni u bankarskom poslovanju – gde jedan pogrešan podatak ili informacija mogu imati negativne efekte. Greške prilikom izrade personalizovanih kartica nisu redak slučaj, a najčešće su u pitanju pogrešno uneti podaci klijenta. Štampači kartica igraju ključnu ulogu u broj eliminaciji ovakvih previda – greške se mogu ispraviti na licu mesta izdavanjem nove, ispravne kartice klijentu za samo nekoliko minuta. Brojna istraživanja pokazuju da zadovoljstvo korisnika uslugom raste proporcionalno sa brzinom rešavanja potencijalnih neugodnosti i žalbi, što je nešto što bi svi poslodavci, pa tako i banke, trebalo da imaju u vidu.

5. Efikasnost poslovanja

Ukoliko potražnja za personalizovanim karticama u Vašoj banci iznosi 100 ili više kartica na dan, neophodno je da u svoje poslovanje uključite i štampač za iste. Kroz optimizaciju svih uslužnih procesa zahvaljujući značajnoj uštedu vremena kojoj ćete tako ostvariti, efikasnost poslovanja vaše banke biće podignuta na najviši nivo. Efikasnije poslovanje u krajnjoj crti znači i veće zadovoljstvo klijenata uslugom, što opet indirektno dovodi do veće profitabilnosti.

6. Bolja komunikacija sa klijentima

Instant izdavanje kartica vam omogućava bolju komunikaciju s kupcima, kako neposredno u toku samog procesa izdavanja kartice, tako i posredno putem raznih pogodnosti za korisnike kojih smo se već dotakli.

7. Kontrola procesa

Jedna od najvećih prednosti posedovanja štampača za kartice jeste što je banka u potpunoj kontroli celog procesa personalizacije kartica. Proces personalizacije kartica uobičajeno uključuje osim same banke i određen broj posrednika, kao što su dobavljači, dostavljači i drugi. Sa štampačem, banka je sada u mogućnosti da nezavisno i neometano prati ceo proces personalizacije i na vreme spreči potencijalne previde u poslovanju, što nikako ne bi bilo moguće u prethodnom slučaju.

8. Poslovna podrška

Skoro svi proizvođači štampača za kartice u propratnu garanciju uključuju svu potrebnu tehničku i IT podršku, tako da kupovinom istih možete biti sigurni u njihovo neometano funkcionisanje.

9. Veliki dijapazon kartica

Štampač za kartice omogućaa Vašoj banci da najbrže i najefikasnije dođe do svih vrsta PVC kartica na jednom mestu, bilo da su u pitanju kreditne, debitne, ili pak studentske kartice.

10. Lak za podešavanje i programiranje

Većina štampača je krajnje laka za upotrebu, što je naročito bitno jer ne zahtevaju preterano ekstenzivnu obuku vašeg osoblja. Svi štampači imaju funkcionalnu kontrolnu tablu na kojoj se mogu lako podešavati brojni parametri ili programirati operacije brzo i efikasno. Takođe poseduju i opciju automatskog brojanja i sortiranja kartica.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *