softver za evidenciju radnog vremena

Na prvi pogled deluje kako softver za evidenciju radnog vremena zaposlenima donosi samo nevolju i stres, međutim da li je to zaista tako?

Odluka da se uvede softver za evidenciju radnog vremena nije uvek jednostavna. Ovo je verovatno jedna od 5 stvari koje zaposleni najmanje žele da čuju. Iako ste Vi svesni koliko jedan ovakav softver može da pomogne poslovanju, zaposleni sigurno nisu oduševljeni idejom da se svaki minut njihovog radnog vremena precizno prati i evidentira. Dakle, pravo pitanje je kako ovu vest saopštiti zaposlenima na način da je oni prihvate i čak možda i sami požele njegovo uvođenje.

Koji su to benefiti za zaposlene koji će Vam pomoći da dobijete njihovu podršku prilikom uvođenja softvera, ili u najmanju ruku, koji će ublažiti nivo otpora za njegovo uvođenje?

Prekovremeni rad više neće prolaziti nezapaženo

Jedna od prvih vidljivih prednosti uvođenja softvera za evidenciju radnih sati je svakako ta da će svaki prekovremeni rad biti jasno evidentiran. Više se neće događati da je neko nezadovoljan zato što često radi više nego što bi trebalo, a to niko ne primećuje.

Na Vama je da ovu prednost jasno iskomunicirate sa svojim zaposlenima. Objasnite im da to što softver prati njihove aktivnosti na radnom mestu, nije nužno loša stvar. Upravo zato što postoji softver koji evidentira vreme provedeno na radnom mestu, svaki njihov minut utrošen u dodatnom radu će takođe biti zabeležen.

Očigledno je da će se ova informacija dopasti zaposlenima. Više neće morati da brinu o tome da li je njihov celokupan rad ispraćen ili nije, kao i da li će to biti adekvatno kompenzovano.

Biće manje uplitanja pretpostavljenih u rad zaposlenih

Nakon što uvedete softver za evidenciju radnog vremena, više neće biti potrebe da svaki čas prilazite zaposlenom i pitate ga dokle je stigao sa nekim radnim zadatkom ili projektom na kojem radi. Odgovore na sva ta pitanja ćete dobiti iz udobnosti svoje kancelarije, jednostavnim uvidom u podatke koji se nalaze na softveru.

Dakle, ovo nije samo prednost za zaposlene već i za Vas kao poslodavca. Zaposleni će biti zadovoljni zato što ih ne “gnjavite” svaki čas, osećaće veći nivo slobode u radu i paradoksalno osećaće se kao da su manje pod prismotrom nego što su bili pre uvođenja ovog softvera. Prednost za Vas će biti više vremena za druge poslovne obaveze, bolji uvid u obavljanje radnih zadataka zaposlenih, a samim tim i bolja organizacija rada.

Bolja raspoređenost radnih obaveza

Sledeći benefit jednog ovakvog softvera za zaposlene je taj što će se jasno videti kakva im je produktivnost i koliko toga mogu da postignu tokom radnog vremena. Nemaju svi isti kapacitet, koncentraciju i brzinu u radu, pa je dobro shodno tome i prilagoditi radne obaveze i realnije postaviti očekivanja.

Uz to, softver će Vam jasno pokazati ako je neko preopterećen poslom, dok neki drugi zaposleni ima višak praznog hoda. Nakon što ovo uvidite, jednostavno možete među njima da rasporedite radne obaveze i rasteretite onog zaposlenog koji je pretrpan. Ovo će dovesti i do veće produktivnosti u radu i do bolje organizacije radnih obaveza.

Nema više pokrivanja “neradnika” na radnom mestu

Slobodno pitajte zaposlene da li im se događalo ranije da ceo tim vredno radi na nekom projektu, dok jedan ili možda i više njih, koči i usporava posao svojom neažurnošću, izbegavanjem i odlaganjem radnih zadataka. Verovatno je većina zaposlenih ovako nešto već iskusila.

Ovo vodi do niza problema. Kasni se sa završetkom projekata pa se ostaje prekovremeno kako bi se projekat priveo kraju, stvara se negativna atmosfera među zaposlenima kojima svakako smeta što neko od kolega radi i trudi se manje nego oni, Vi kao poslodavac morate da sprovodite istragu o tome ko usporava proces rada, jer drugi zaposleni uglavnom ne žele da “tužakaju” svoje kolege kod šefa i tako dalje.

Objasnite zaposlenima kako sve to vrlo lako može da se izbegne uvođenjem softvera za evidenciju radnog vremena zaposlenih, jer ćete Vi kao poslodavac imati uvid u to ko zaista radi a ko se samo pretvara i krade radno vreme.

Preciznije ćete postavljati rokove za završetak projekata

Na kraju, kada imate pristup svim ovim informacijama o radu i produktivnosti zaposlenih, bolje, lakše i preciznije ćete moći i da postavljate rokove u okviru kojih je potrebno završiti neki posao. Ovo je takođe velika prednost i za zaposlene jer sada više neće morati da jure neke nerealno postavljene rokove, ostaju prekovremeno i posao otaljavaju kako bi ga završili što pre. Rokovi će konačno biti postavljeni u skladu sa njihovim mogućnostima i brzini obavljanja posla.

Da zaključimo

Softver za evidenciju radnog vremena donosi brojne benefite kako za Vas i poslovanje tako i za zaposlene na koje će se primenjivati. Iako znamo da nije lako objasniti kako je softver zapravo dobar za njih, sigurni smo da uz pravi pristup i dobru komunikaciju, jedan ovakav softver može biti prihvaćen bez problema. Iznesite ovih nekoliko benefita koje će zaposleni imati od softvera, pitajte ih za mišljenje, komunicirajte i rezultati neće izostati.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *