sezonske gift kartice

Sezonske gift kartice su svakako nešto što želite da imate u svom marketing arsenalu. Kao što do sada već i sami znate, gift kartice su sjajan način da povećate prodaju i dođete do novih mušterija. To je činjenica. One su najpopularniji poklon već 13 godina unazad. Čak 67% potrošača kupi barem po jednu gift karticu za vreme praznične sezone. Ono što je najvažnije je da većina mušterija kupi proizvode u većoj vrednosti od gift kartice.

Dakle, pokloni su nešto što ne izlazi iz mode i uvek je aktuelno bez obzira na godišnje doba u kome se nalazimo. Upravo zbog toga, dobra ideja je da imate nekoliko različito dizajniranih vrsta gift kartica, u skladu sa sezonom u kojoj smo trenutno. Pored toga, možete da uvedete i praznične gift kartice, rođendanske itd. Ovo je jedino logično, imajući u vidu da se u skladu sa godišnjim dobom menjaju i mnoge druge stvari, pa je dobro biti u toku.

Zbog čega uvesti sezonske gift kartice

Zapitajte se vrlo jednostavno pitanje: da li biste u sred zime izašli obučeni u šorts i majicu ili u čizmama, toplim pantalonama, džemperu i jakni? Pretpostavljam da je vaš odgovor ovaj pod dva. Isto tako u sred leta nećete nositi jakne i čizme, već laganu letnju garderobu, zar ne? Ovakav trend ponašanja i prilagođavanja vremenu i sezoni u kojoj se nalazimo trebaju da isprate i vaše gift kartice. U suprotnom, postoji opasnost da izgledaju kao pale sa Marsa ili još gore, potpuno jednolično, dosadno i isto.

Prilikom izrade bilo koje vrste kartica, cilj vam je da se istaknete. Kada mušterija vidi vašu karticu ona treba da ga privuče. Ovo je glavni efekat koji kartica treba da poseduje – stvaranje želje da je neko kupi i pokloni. Zato je njen dizajn toliko bitan. Ako imate gift karticu sa snežnim pahuljama a nalazimo se u avgustu mesecu, ovakva kartica će delovati izgubljeno i kao da ne pripada tom prostoru i vremenu. Samim tim, teško ćete je i prodati. Uskladite svoje kartice sa sezonom i videćete porast u njihovoj prodaji. 

Nova sezona – novi dizajn

Sa svakom promenom sezone dolazi i do promene dizajna vaših gift kartica. Kao što će na rafovima prodavnice letnja garderoba zameniti zimsku i prolećnu, tako će i vaše gift kartice ići u skladu sa vremenom. Napravite nekoliko različitih ideja za izgled svojih gift kartica unapred, kako biste ih posle samo jednostavno menjali. Na ovaj način sebi znatno olakšavate i ubrzavate ceo postupak.

Zima

Zima i zimski meseci su možda i najbolji za prodaju gift kartica, zbog velikog broja praznika koji imamo. U tom smislu i osmislite izgled svojih kartica, da na pravi način oslikava kako godišnje doba tako i razne praznike. Možete se kretati u pravcu snežnog dizajna, bele pahulje na crnoj pozadini, grudve, koliba na planini pod snegom, sneško belić, irvasi itd. Zaista imate veliki izbor. Proberite samo šta najviše odgovara vašem poslovanju i ponudi. Osmislite jednu univerzalnu karticu sa natpisom “Srećni praznici”, ali kreirajte i jednu za Novu godinu i Božić. Nova godina je sama po sebi sjajna za prodaju gift kartica, pa vam neće biti problem da značajno povećate prodaju u ovom delu godine.

Proleće

Kako počnemo da ulazimo u proleće, tako iznesite druge gift kartice. U ovom slučaju, kreirajte ih sa akcentom na travi, zelenilu, drveću i cveću. Takođe, kako na zimu imamo Novu godinu i Božić, proleće obeležava još jedan značajan praznik – Uskrs. Dakle, akcenat bi takođe mogao da bude na farbanim jajima, zekama i pilićima. Osmislite i kartice samo za Uskrs. Srećan Uskrs kao i Hristos Voskrese su sjajne ideje za natpise koje možete da iskoristite za vaše prolećne gift kartice.

Leto

Kako polako ulazimo u leto i velike vrućine, ove gift kartice će verovatno biti i prve koje ćete raditi. Neka vaše letnje kartice ponude mušterijama dozu osveženja u toplim letnjim mesecima. Voda, sunce, kockice leda, mohito na plaži, naočare za sunce itd, su sve lepe ideje za dizajn. Iako je pod velikim znakom pitanja kakvo će nam biti leto usled globalne pandemije, na vama je da iskoristite najviše što možete iz ove sezone.

Jesen

Dolazimo polako i do četvrtog i poslednjeg godišnjeg doba. Ovde bi žuta, narandžasta i braon boja mogle da igraju glavnu ulogu. Opalo lišće i ogoljeno drveće. Možete i da ubacite poneku bundevu kako biste ispratili popularni praznik Halloween, zašto da ne? Sve u svemu, na ovaj način biste ispratili sva godišnja doba, a za sledeću sezonu već imali gotov dizajn za štampu.

Rođendani

Uz sezonske gift kartice, možete da ubacite i različite rođendanske kartice. Pored natpisa “Srećan rođendan”, osmislite još neke, šaljive, koji lako upadaju u oči i čine poklon poput gift kartice, znatno ličnijim. Takođe, ostavite na pakovanju kartice prostor za personalizovanu poruku namenjenu slavljeniku. Kako rođendana ima tokom cele godine, rođendanske gift kartice uvek mogu da krase vaše prodajno mesto i ulepšaju nekome njegov ili njen divan dan.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *