odabir štampača kartica

Ono što nam prvo pada na pamet kada razmišljamo o kupovini štampača kartica je, naravno, cena. Ali ne brinite, postoji različiti modeli koji vam stoje na raspolaganju bez obzira na sumu koju planirate da potrošite. Naime, postoje štampači plastičnih kartica koje možete nabaviti i za nekoliko stotina evra, dok, naravno postoje i oni koji koštaju više hiljada evra. Međutim, umesto da razmišljate o ceni, treba da znate da postoje mnogo bitnije stavke o kojima treba razmišljati prilikom kupovine štampača kartica, a neke od najvažnijih ćemo vam detaljnije predstaviti u ovom tekstu.

Jednostavnost i pristupačnost
Ukoliko vam od štampača treba samo jednostavna plastična kartica koja poseduje samo tekst i fotografiju, verovatno ćete biti sasvim zadovoljni najjednostavnijim modelom koji štampa na samo jednoj strani obične PVC kartice. Ovi modeli su savršeno prihvatljivi za kartice koje nemaju mogućnost da interaguju sa čitačem kartica.

Što se tiče veličiče štampača kartica, određeni modeli su tako sitni po gabaritu da ih možete vrlo lako spakovati i poneti ih sa sobom na različite događaje i destinacije. Samo nemojte zaboraviti da ponesete i kameru, a potrebno je i da obezbedite pristup kompjuteru koji ima instaliran odgovarajući softver da biste mogli da preuzmete i formatirate dizajn svoje kartice u štampaču. Ovi jeftini štampači kartica koji su najjednostavnijih performansi su, naravno, nešto sporiji od svojih skupljih saboraca, ali će odlično poslužiti firmama kojima su potrebne male količine kartica s vremena na vreme.

Trajnost

Mašine koje štampaju filmu termalnog transfera umesto direktno na površini kartice pružaju dodatnu zaštitu za vaše odštampane fotografije i tekstove. Isto tako, potražite štampače koji mogu da rade sa karticama svih debljina kako biste bili u mogućnosti da štampate na najkvalitetnijim PVC karticama. Ako ste zainteresovani za kartice koje mogu da traju dugo u sredinama gde će biti izložene suncu, kiši ili raznim vrstama hemikalija, najbolje rešenje bi bilo da investirate svoj novac u štampač koji poseduje opciju da štampa laminirane kartice. Ova opcija u nekim modelima dolazi standardno, ali je na većini štampača dodatna opcija.

Fabričke garancije koje pokrivaju delove i rad traju od jedne do dve godine, u zavisnosti od proizvođača. Što se tiče trajnosti same mašine, način na koji upotrebljavate i čuvate svoj štampač je od presudne važnosti za to koliko dugo će trajati. Naročito treba obratiti pažnju da ne pogrešite tako što ćete što ćete kupiti štampač kartica namenjen umerenoj upotrebi ukoliko nameravate da ga koristite često, za štampanje velikih količina kartica. Proverite preporuku proizvođača i garanciju da biste znali kako se pravilno održava određeni štampač kartica. Treba zapamtiti i da su najveći neprijatelji svakog štampača kartica prašina i prljavština, i zato štampač uvek treba smestiti u čistu sredinu i zaštiti ga od prašine koliko god je moguće.

Kvalitet slika

Kvalitet slike je obično manje-više isti na svim štampačima koji koriste istu tehnologiju, a ono što takođe treba znati je da štampači sa termalnim transferom proizvode kartice najboljeg kvaliteta. Ukoliko nameravate kartice da koristite u marketinške svrhe, gde je prvi utisak presudan, najkvalitetnije fotografije i odličan izgled kartice su ono što praktično morate da imate, tako da u ovom slučaju ne treba štedeti na štampaču.

Bezbednost i kodiranje

Ako vam trebaju kartice koje se mogu koristiti za skladištenje podataka, vreme je da razmotrite štampače kartica koji vam omogućavaju kodiranje i čitanje magnetnih traka, RFID oznaka i smart čipova.Sa druge strane, možete izabrati štampače kartica koji mogu da prepravljaju podatke na kartici i tako vam dozvoljavaju da apdejtujete informacije i pratite promene tokom čitavog veka trajanja jedne kartice. Magnetne trake i RFID kartice su, isto tako, odlične opcije koje vam pružaju mogućnost osnovne kontrole pristupa podacima. Međutim, kartice sa smart čipovima vam omogućavaju da ne samo čuvate podatke, već i da na njima upotrebljavate različite programe, i zato predstavljaju izuzetno rešenje za rukovanje osetljivim podacima.

Kompatibilnost

Ono što je, takođe, važno imati na umu je da štampač kartica koji izaberete mora biti kompatibilan sa verzijom Windows-a koji imate u firmi. U slučaju da imate neku od starijih verzija Windows operativnog sistema, treba biti posebno obazriv, što znači pažljivo proveriti specifikacije i popričati sa prodavcem o kompatibilnosti vašeg operativnog sistema sa štampačem kartice koji želite da kupite.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *