mini kartice kao privezak za ključeve

Ne znam za Vas, ali ja, kuda god da krenem, obavezno nosim sa sobom novčanik, mobilni i ključeve (sada već možemo i masku za lice da ubacimo u taj miks). Pretpostavljam da većina ljudi ovako funkcioniše. Ova navika je nešto što Vaše poslovanje vrlo lako može da iskoristi i ubere brojne benefite. Kao što znate, kartice se mogu raditi u različitim veličinama. Pored standardnih kartica, možete imati i mini kartice. Mini kartice su veoma zanimljive i mogu se lepo implementirati u Vaš marketing plan. Ako se odlučite na izradu mini kartica, zašto ih ne biste kreirali kao privezak za ključeve? U nastavku teksta odgovorićemo na neka osnovna pitanja koja možda imate vezana za ovu ideju.

Zašto su dobre privezak-kartice?

Marketing je veoma skup. Oglašavanje na internetu, plaćanje reklame na bilbordu i ostala marketinška sredstva, zahtevaju velika ulaganja. Izrada mini kartica sa druge strane je znatno povoljnija, a može biti i više nego produktivna za Vaše poslovanje.

Preko kartice koja služi kao privezak, Vaš biznis će uvek biti uz Vaše potrošače. Kada izvade ključeve iz džepa, setiće se Vas. Pored toga, velike su šanse da će ih prijatelji, rodbina, poznanici ili kolege sa posla pitati kakav im je to privezak. Onog trenutka kada im Vaša mušterija objasni ko ste i zašto nosi Vašu karticu na svojim ključevima, Vi ste dobili potpuno besplatnu reklamu, efektniju od bilo kog bilborda.

Pored marketinga, praktičnost je sledeća velika prednost ovakvih kartica. Jako su male šanse da će Vaša mušterija zaboraviti karticu sledeći put kada bude kupovala u Vašem objektu. Uz to, sve funkcionalnosti koje imate sa običnim karticama možete imati i sa mini-privezak karticama. Na Vama je samo da odlučite šta želite i da im date ulogu koju će da igraju.

Kako mogu da se koriste?

Mini kartice su veoma zgodne za korišćenje, a funkcije im mogu biti mnogobrojne. Možete ih koristiti kao loyalty kartice. Na ovaj način, olakšavate svojim korisnicima njihovo nošenje. Novčanici su nam iovako pretrpani raznoraznim karticama, pa je osveženje imati karticu koja se kači na ključeve. Možete kreirate mini gift kartice. Pored toga što olakšavaju nošenje, one su i drugačije od ostalih. Dobijate na originalnosti i izdvajate se od konkurencije.

Ukoliko Vam je potrebna kontrola pristupa objektu ili ID kartice, zašto ih ne biste smestili u mini kartice koje se mogu staviti na ključeve. Vaši zaposleni će Vam sigurno biti zahvalni. Koliko puta do sada se desilo da neko zaboravi svoju ID karticu? Kada je na ključu, šanse da se to desi su minimalne. Sve u svemu, mini kartice mogu da se koriste na sve načine kao i Vaše obične kartice, ali uz dozu praktičnosti i stila.

Od kog materijala se izrađuju?

Kao i sve ostale vrste kartica, i mini kartice mogu biti kako od papira tako i od plastike. Ono što je iz našeg iskustva uvek donosilo bolje rezultate su kartice od plastike, bez obzira na njihovu namenu. Plastika je dugotrajnija, dok se papir lako gužva i cepa. Pored toga, plastične kartice ostavljaju jači utisak na Vaše kupce. Kvalitet je uvek isplativiji na duže staze, iako malo više košta.

Funkcionalnost plastičnih kartica je nemerljiva u odnosu na papirne. Na plastične mini kartice se bez problema unose bar kodovi, kao i QR kodovi. Na taj način, Vaše poslovanje je spremno za izdavanje svih vrsta mini privezak-kartica, kao što su loyalty i gift kartice.

Uz to, plastika se lako seče i prilagođava svakom željenom obliku. To znači da Vaše mini kartice mogu biti oblikovane kako god želite. Ovo je posebno važno za brendiranje Vašeg poslovanja i izdvajanje od konkurencije. Recimo da imate stomatološku ambulantu. Zašto Vaša mini privezak-kartica ne bi bila u obliku zuba? Ovu opciju papirne kartice ne nude, jer je njihovo sečenje i oblikovanje znatno teže i za to su potrebne posebne mašine.

Kako da dizajnirate svoje mini privezak-kartice?

Prilikom dizajniranja mini kartica najvažnije je da imate u vidu to da su ove kartice male. Dakle, ne treba preterivati sa količinom informacija, kako kartica ne bi izgledala natrpano. Ovo otežava čitanje teksta i deluje neuredno.

Na mini kartice stavljajte samo neophodne kontakt podatke Vaše kompanije. Naziv poslovanja, email adresa, broj telefona i možda adresa prodavnice ako je imate su sasvim dovoljni. Naravno, ukoliko imate web sajt, obavezno stavite i web adresu, kako bi Vas pronašli na internetu i pročitali sve što ih dodatno zanima.

Font ne treba da bude preveliki iz razloga koje smo već naveli, ali ni premali. Najbolje je pogoditi neku sredinu, tako da kartica ne deluje zatrpano a da opet može lako da se čita. Recimo da je veličina fonta 8 ili 9 sasvim dovoljna. Uzmite u obzir da mora da ostane mesta i za bar kod ili QR kod, ukoliko želite da ih koristite uz Vaš POS terminal, kao loyalty ili gift kartice.

Obavezno unesite svoj logo na mini karticu, da biste dobili na brendiranju, marketingu i prepoznatljivosti. Za logo bi bilo idealno kada bi mogao da prekrije celu jednu stranu kartice, u zavisnosti od njenog oblika. Mogao bi recimo logo da bude na prednjoj strani, dok bi na poleđini stajali Vaši kontakt podaci i bar odnosno QR kod. U svakom slučaju, ovo su samo saveti i predlozi, ne postoji pisano pravilo kako Vaše kartice treba da izgledaju, tako da pustite mašti na volju, dizajnirajte ih na svoj način i unapredite poslovanje kroz dodatni brending i marketing.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *