fbpx
kartice za teretanu

U ovom vremenskom periodu pred dolazak leta, vlasnici teretana i drugih sportskih objekata svake godine imaju drastično povećanje broja članova. Iz tog razloga, ako ste vi jedan od vlasnika ovakvih objekata, trebalo bi da se potrudite da maksimalno iskoristite ovaj period kada se izdaje mnogo više članskih kartica nego obično.

Vaš sportski objekat u ovom dobu godine treba da bude u pripravnosti kako bi bio spreman da primi veliki broj novih članova. U tom smislu, najbolji savet bi bio da ove dane iskoristite kako biste naručili štampanje novih članskih kartica ili da možda čak i kupite svoj štampač plastičnih kartica kako biste smanjili svoje troškove u narednom periodu.

Proverite stanje svojih kartica

Prva obaveza na listi stvari koje bi trebalo da uradite u organizaciji prijema novih članova je da, ukoliko posedujete svoj štampač kartica, obavezno ga testirate kako biste bili sigurni da je dorastao zadatku. Ukoliko štampač ne funkcioniše kako treba, verovatno ćete morati dobro da ga očistite. Međutim, ako ni čišćenje ne pomogne, sva je prilika da ćete morati da zamenite neke od delova.

Sa druge strane, možda je vaš posao poprilično porastao i vaš stari štampač kartica nije u mogućnosti da adekvatno obavi sav taj posao koji vi očekujete. U tom slučaju, trebalo bi da razmislite o nabavci novog, većeg štampača kartica za potrebe štampanja većih količina članskih kartica, ali i ako želite da izdajete enkodirane plastične kartice kako biste poboljšali profesionalni imidž vašeg sportskog objekta. Poslednja stavka u ovoj pripremi je provera softvera za članske kartice. To podrazumeva da pogledate da li je vaša licenca još uvek važeća, jer je ovaj problem jedan od najčešćih problema koji se javljaju ako dugo niste koristili štampač kartica.

Podsetite vaše zaposlene na važnost članskih kartica

Da li vaš tim, uključujući i novo i privremeno osoblje ako ga imate, zna da koristi sistem plastičnih kartica i štampača? Iako je ovaj sistem relativno lak za upotrebu, važno je da svako od zaposlenih koji se mogu susresti sa plastičnim članskim karticama zna da instalira kertridž ili da pravilno očisti štampač kartica. Ukoliko neko nije upoznat kako tačno funkcioniše kompletan ovaj sistem, vrlo lako može naučiti uz nekoliko dobrih tutorijala koji se mogu naći na internetu.

ID kartice

Svakome od nas je estetski izgled kartice veoma važan, pa je neophodno znati da ID kartica može biti izrađena u punom koloru i to obostrano. Preko same štampe, stavlja se određeni zaštitni sloj, koji može biti sjajan ili mat, a to opet zavisi od vaših potreba i želja. Koju vrstu ID kartice ćete izabrati zavisi delom i od toga koji štampač kartica na početku odaberete. Kao i kod odabira štampača, i ovde ćete, takođe, morati da razmislite da li želite jednostrane ili dvostrane ID kartice, jednobojno ili štampanje u više boja, kakav kvalitet slika vam je potreban, ali i koji nivo sigurnosti želite da uvedete. Nivo sigurnosti koji želite da vaša ID kartica poseduje zavisiće od važnosti identifikacije. Na primer, za studentske identifikacione kartice ili članske kartice koje omogućavaju pristup bibliotekama ili bazenima, dovoljna je samo slika, ime, prezime i datum isteka kartice. Međutim, za zaposlene u velikim korporacijama, bankama ili organizacijama sa visokim nivoom kontrole pristupa, pored ličnih podataka potreban je i bar kod, magnetna traka ili određeni jedinstveni broj koji se mora upotrebiti.

Obnovite zalihe

Proverite kako stojite sa plastičnim karticama i ostalim potrebnim materijalom. U slučaju da primetite da važe zalihe neće moći da izdrže povećan priliv novih članova, trebalo bi odmah da naručite kertridže, plastične kartice, pribor za čišćenje i ostali propratni materijal da biste bili sigurni da ćete moći da proizvedete dovoljan broj plastičnih članskih kartica. Takođe bi trebalo da napravite i rezervni plan u slučaju da vaš štampač kartica u nekom trenutku zakaže, što znači: ili nabavite rezervni štampač ili se dogovorite sa pouzdanim dobavljačem da u slučaju kvara na vašem štampaču on preuzme zadatak štampanja vaših članskih kartica.

Prednosti plastičnih članskih kartica

Ukoliko imate teretanu ili bazen ili neki drugi sportski objekat, a nemate kvalitetan sistem plastičnih članskih kartica, sada je verovatno krajnje vreme da razmislite o uvođenju ovog sistema. Članske kartice označavaju pripadnost određenom udruženju i glavno su sredstvo identifikacije svakog njegovog člana. Međutim, one mogu biti i jedan od načina da svojim članovima pokažete koliko su važan deo vašeg tima i time dodatno podstaknete njihovu lojalnost.

Štaviše, plastična članska kartica predstavlja neku vrstu vizit-karte za vaš sportski objekat, što znači dodatnu reklamu. Ovakva članska kartica može biti štampana sa logoom, brojem telefona, adresom vašeg sportskog objekta i tako dalje. Možda zvuči čudno, ali kvalitetna i dobro dizajnirana članska kartica može da privuče nove mušterije, da zadrži stare mušterije i poveća njihovu lojalnost, a njihova proizvodnja ne predstavlja neko dodatno opterećenje, jer to je samo jedan od načina da se povećaju profiti vašeg objekta.

Plastične kartice donose brojne druge mogućnosti, a one mogu biti personalizovane sa fotografijama kako biste lako identifikovali članove koji imaju specijalne privilegije i usluge. Dodavajući bar kodove, pametne čipove i magnetne trake na plastične članske kartice pruža se odlična kontrola pristupa za različite objekte i prostorije, a samim tim dobijate i dodatne mogućnosti.

Na kraju krajeva, plastične članske kartice često mogu odražavati socijalni status vlasnika kartice i kao takve su izvor ponosa, a to svakako podstiče promociju vašeg objekta i sportskih aktivnosti. Dakle, ako planirate da uvedete sistem plastičnih članskih kartica, one moraju biti luksuzne i moderne kako bi najbolje obavile svoje zadatke, i zato je dizajn plastične kartice prvi i osnovni kriterijum njene uspešnosti.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *