hotelske ključ kartice

Ključ kartice mogu biti sjajna investicija za Vaš hotel. Ukoliko još uvek koristite obične ključeve i brave, gubite mnogobrojne benefite koje ključ kartice donose Vašem poslovanju. Gosti žele potpuni ugođaj kada odsedaju u hotelu. Iako je hrana prelepa, higijena na zavidnom nivou, usluga besprekorna, sitnice koje odudaraju mogu pokvariti utisak o Vašem hotelu. U te sitnice spada i već prevaziđeno otključavanje vrata sobe ključevima, koji su nezgodni za nošenje a lako se zature i zagube u torbi. Olakšajte gostima sve što je do Vas i omogućite im da jednostavno i elegantno ulaze u svoju sobu. Hotel će izgledati modernije, biće sigurniji, pristup efikasniji a Vaši gosti će Vam biti zahvalni.

Prednosti hotelskih ključ kartica

Ključ kartice su lagane za nošenje i lake za upotrebu. Jednostavno ih stavite u novčanik i zaboravite na njih, a znate da će uvek biti tu kada Vam budu potrebne. Pored toga, znatno je brže deaktivirati karticu koju neki gost zaturi ili izgubi, nego menjati bravu i praviti novi ključ.

Ključ kartice podižu i sigurnost hotela na znatno viši nivo, jer na njima ne piše broj sobe koju otvaraju kao što mora da piše na ključevima. Tako je mir i bezbednost gostiju znatno unapređena i podignuta na viši nivo.

Ono što Vam ključevi sigurno ne pružaju je jednostavan a efektan brending i reklama za Vaš hotel. Velike su šanse da će Vaši gosti kartice jednostavno zadržati ili zaboraviti da ih vrate na recepciji. Ovo je zapravo sjajno, jer na taj način svaki put kada nalete na Vašu ključ karticu u torbi ili kući, setiće se Vašeg hotela. Pored toga, porodica i prijetelji ovog gosta mogu da dođu u kontakt sa Vašom karticom i upoznaju se sa onim što nudite. Na ovaj način upravo ste dobili pokretnu reklamu i sjajnu promociju svog hotela. Možete čak da odlučite da poklanjate Vaše ključ kartice gostima kao suvenir i sećanje na vreme provedeno kod Vas.

Različite vrste ključ kartica

Tehnologija brzo napreduje, pa samim tim i načini pristupa objektu i autorizacije ovlašćenih lica. To se odnosi i na ključ kartice koje se zapravo koriste kao sistem za kontrolu pristupa, u ovom slučaju hotelskim sobama. Kao što smo već rekli, važno je da otključavanje soba bude jednostavno, brzo i efikasno, ali u isto vreme i bezbedno. U te svrhe koriste se različite tehnologije i sistemi otkucavanja prilikom ulaska u sobu. Najpoznatija i najzastupljenija vrsta ključ kartica su kartice sa magnetnom trakom.

Kartice sa magnetnom pistom

Ovo su možda i najprepoznatljivije kartice za koje zna najveći broj ljudi. Kartice sa magnetnom pistom su svuda oko nas, bez obzira da li su u pitanju gift kartice, loyalty kartice ili platne kartice. Za slučaj da ipak ne znate na koje kartice mislimo, to su kartice koje imaju magnetnu traku uglavnom crne boje na poleđini kartice. Na ovoj traci se nalaze svi potrebni podaci. Kada se ova kartica provuče kroz čitač, on skenira podatke sa magnetne piste.

Ova vrsta kartica je u upotrebi već dugi niz godina. I pored toga, one i dalje obavljaju svoj deo posla, efikasne su i jednostavne za korišćenje. Iz tih razloga mnogi hoteli, moteli i hosteli se odlučuju upravo za kartice sa magnetnom pistom. Ako je nešto dobro i funkcioniše, zašto ga menjati?

Jedini problem kod ključ kartica sa magnetnom pistom je u tome što kartica može da se razmagnetiše usled česte upotrebe. Kažu bolje sprečiti nego lečiti i u pravu su. Obezbedite svojim karticama držače, kako bi bile sigurne i radile dugi niz godine. Uzevši sve u obzir, kartice sa magnetnom pistom su povoljne za izradu, efikasne, pa čak i u slučaju da se poneka razmagnetiše, vrede uloženog vremena i novca.

RFID kartice

Pored već svima poznatih kartica sa magnetnom pistom tu su i kartice sa implementiranom RFID tehnologijom. RFID je skraćenica koja na engleskom znači Radio-Frequency Identification. To znači da ovaj tip kartice radi po sistemu radio frekvencija. RFID tehnologija spada u red beskontaktnog očitavanja, što ovim karticama daje dodatnu dozu efikasnosti i funkcionalnosti. Ova tehnologija je svakako novijeg datuma u odnosu na kartice sa magnetnom pistom, ali je već uveliko zastupljena zbog mnogobrojnih prednosti koje uz nju dolaze.

RFID tehnologija se najčešće koristi u transportnoj industriji kao i u sistemima za kontrolu pristupa. Ova tehnologija je idealan izbor kada je u pitanju kontrola pristupa kako za velike kompanije tako i za hotele, zato što omogućava apsolutnu bezbednost podataka koji se na kartici nalaze. Čak i slučaju da neko od Vaših gostiju izgubi svoju ključ karticu ili ona bude ukradena, jednostavno ćete deaktivirate izgubljenu karticu sa recepcije i izdati novu. Usled toga Vaši gosti će se osećati znatno sigurnije i bezbednije.

Ono što je sigurno je to da će se kartice sa RFID tehnologijom dopasti Vašim gostima. Pored beskontaktnog očitavanja podataka, čitač skenira podatke sa kartice i dok je ona u svom držaču ili novčaniku, tako da Vaši gosti čak ni taj napor neće morati da naprave, u vidu otvaranja novčanika i izvlačenja kartice. Tehnologija se čak kreće u tom pravcu da će RFID kartice vremenom moći da se očitavaju sa sve veće udaljenosti, što će dodatno pojednostaviti čitav sistem ulasku u sobu.

Usled brojnih prednosti hotelskih ključ kartica, potpuno je izgubilo smisao koristiti bravu i ključeve. Uz kartice Vaš hotel dobija kako na bezbednosti, tako i na modernizaciji, efikasnosti, brendiranju i marketingu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *